Момичета, гордеем се с вас!

Успехите на Магдалена Динева от 12в клас и на Мария Бабалиева от 12а клас са доказателство за задълбочени знания и много добра подготовка в часовете по Български език и литература и в часовете по Биология и здравно образование. Дванадесетокласничките се класираха за националния кръг на олимпиадата по съответния предмет, постигайки отлични резултати.

Мария Бабалиева е поредният успех на своя преподавател по БЗО, г-жа Добринка Видева. Вече много поредни години нейните ученици доказват не само задълбочената си подготовка в часовете, но и подчертания си интерес към биологията. Много от тях се реализират в професии, свързани с тази наука.

Маги от 12в клас е единствената ученичка от нашия град, постигнала отличен резултат(5.50) на областния кръг по БЕЛ. Този резултат нарежда СУ“Св. св. Кирил и Методий“, Карнобат до ППМГ“Акад. Никола Обрешков“, ГПАЕ“Гео Милев“ и ПГРЕ „Г. С. Раковски“, гр. Бургас. Представянето на Магдалена дава основание на нейната преподавателка по БЕЛ г-жа Надежда Петкова да заяви: „Вярвах в Маги и тя повярва в мен! Доказателството е достатъчно красноречиво!“

През тази нелека учебна година дванадесетокласничката доказа своите умения и знания в три сериозни формата – Националното състезание на Сдружението на филолозите в България „Любословие“, в което заедно със Симона и Александър от 12в клас преминаха с високи резултати и през двата кръга. Друг голям успех на Маги и Симона бе тяхното отлично представяне на състезанието по БЕЛ, организирано от ПУ“Паисий Хилендарски“, което им осигури прием в избрана от тях специалност.

Но безспорно най-трудното изпитание беше областният кръг на олимпиадата, затова и успехът е най-големият повод за удовлетворение и гордост.

Браво, момичета!

Вие доказахте, че подготовката в едно училище с авторитет и традиции, може да се превърне в билет към вашето професионално бъдеще!

Магдалена Динева от 12в клас
Магдалена Динева от 12в клас
Мария Бабалиева от 12а клас
Мария Бабалиева от 12а клас
Категории: Uncategorized

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *