Иновационно обучение

13-14 април 2020 СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Карнобат

На 13 – 14 април 2020г.  СУ „Св. св. Кирил и Методий “гр. Карнобат организира иновационно обучение в Майкрософт Тийм с участието на ученици от  СУ „Епископ Константин Преславски“ гр. Бургас , Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии гр. Ямбол , 108 СУ „Никола Беловеждов“ гр. София.

В обучението участваха по четири ученика 8 – 11 клас от всяко училище, които изучават Технологии и предприемачество. Разделени бяха на случаен принцип в четири екипа – във всеки екип по един ученик от училище. Всички работиха от дома си онлайн в предварително създадени екипи в Майкрософт Тийм с акаунти от @edu.mon.bg. Това е едно предизвикателство пред което са изправени милиони хора днес – трябва да оцеляват като работят дистанционно, да генерират нови идеи, като това понякога става с хора, които не познават. Съвременният живот изисква от всички да можем бързо да се впишем към реалността. Това е основната идея на обучението – бърза адаптация към новото, непознатото, използване на максимално всички ресурси, за да се постигне възможно най-добър резултат.

На екипите им бе поставена задача да предложат какъв нов учебен предмет, който да отговаря на съвременните нужди биха искали да се изучава в училище. Като екип трябваше да изработят презентация, клип, постер, с който да онагледят и защитят своята идея. В помощ на учениците в екипите се включиха по-големи ученици от 12 клас, педагогическите съветници, учители по информатика. Всички идеи се представиха онлайн пред комисия .

Най-иновативна идея бе на втори отбор : Нася Тодорова, Мартин Петров, Живка Иванова и Наталия Русева

За артистично представяне бе избран четвърти отбор : Лора Церовска, Сашо Иванов, Яна Иванова и Симона Русева

За техничесо оформление и представяне награда взе трети отбор : Ася Александрова, Полина Димитрова, Дияна Борисова и Желю Желев

Награда за екипна работа получи първи отбор : Румяна Митова, Дебора Христова, Юлия Тангелова и Евгения Енчева.

Благодарим на всички за съдействието! Поздравления за страхотната екипна работа! Гордеем се с вас ❤️

Категории: Uncategorized

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *