В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Карнобат учениците имат възможност да валидират своите умения и да получат лично от президента на Република България своята награда за ниво злато. В момента на различни нива има над 30 участници, които продължават да усъвършенстват своите умения.

Пет младежи бяха отличени за постигане на Златно и Сребърно ниво в Международната награда на херцога на Единбург – България.  Тържествената церемония се проведе на 12 септември 2023 г.  в Университетската ботаническа градина – София. Празникът събра партньори, председателя и членове на Почетния тръст на Наградата, родители, лидери и приятели, които заедно отбелязаха успеха на младите хора.

Сред официалните гости бяха г-н Тони Макмъри – управител на Инграм Микро ГБС ЕООД, г-н Евгени Ангелов – председател на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране, г-жа Елица Баракова – изпълнителен директор на фондация BCause, г-н Левон Хампарцумян – банкер, общественик, Любомира Велчева – първият изпълнителен директор на Наградата, и г-жа Марина Кобакова – управител на ИНГ Банк – клон София.

Значките и сертификатите бяха връчени от г-жа Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България и партньор на Наградата, г-н Гълъб Донев, началник на кабинета на Президента на Република България, и Н. Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания в България.  

Кристина Атанасова, национален директор на Фондацията, поздрави младежите за постигнатото. Тя сподели, че най-голямата гордост за екипа е, когато участниците остават ангажирани в семейството на Наградата и продължат в ролята на лидери.

Категории: Uncategorized

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *