Процедура BG-RRP-1.015- „Училищна STEM среда“ по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България, финансиран от Европейския съюз – NextGenerationEU

СУ “Св.св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, стартира изпълнение на проект BG-RRP-1.015-0546, финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура за предоставяне на средства от механизма за възстановяване и устойчивост BG-RRP-1.015 – „Училищна STEM среда“.

Главна цел на проекта е: Осигуряването на средства от механизма за възстановяване и устойчивост за СУ “Св.св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат за изграждане на „Училищна STEM среда“, което дава възможност за създаването на интегрирана учебна среда от ново поколение, която да поощри и подкрепи образователните иновации в обучението и преподаването.

Изграждането на училищна СТЕМ среда има за цел да повиши интереса на учениците, да подобри техните постижения в областта на науките и технологиите. Чрез извършването на строително-ремонтни дейности, които ще са последвани от закупуването на съвременно обзавеждани и високо технологично оборудване, учениците ще имат възможността да се обучават в среда и по методи близки до реалния живот. Чрез изграждането на учебна среда от ново поколение в  СУ “Св.св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат  младите хора ще придобият нужните знания и умения, за да се реализират успешно в професиите на бъдещето.

Чрез изпълнението на проекта ще се извършат строително-ремонтни дейности позволяващи изграждането на материална база, в която ще се реализират цялостни интериорни решения включващи закупуването на съвременно оборудване и обзавеждане.

Обща стойност: 272 700,00 лева

Начало: 19.06.2024 год.

Край: 31.05.2026 год.

Категории: Uncategorized

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *